за да споделяме своите впечатления...

сряда, 6 февруари 2013 г.

Всичката ароматна пара в свирката, или как да си избера план за ядене във Вандербилт

Случва се да обядвам в стола на колежа и реших да разгледам "плановете за ядене", които предлага заведението. Знаех, че това са предплатени пакети, с които се спестява при поръчване. Взех си брошурата "Гид за плановете за ядене" на Campus Dining - нещо като нашите поделения "Обществено хранене" в университетите.
Брошурката е квадратен формат, изцяло цветна и на тлъста лъскава хартия. На корицата има снимка на студенти, ядящи на моравата (явно някакво парти, което съм пропуснал).
Отварям брошурата.
Втора страница - снимка на кафетерията "Ранд". Много хубаво, дизайн като космически бар.
Трета страница - Мисия на поделението.
Четвърта страница - Послание от Камп Хауърд, директор на поделението (плюс снимка).
Пета страница - надпис "Имате нужда от помощ? Попитайте мениджър или готвач!" С 12 снимки на мениджъри и готвачи (с шапки, разбира се!) на поделението.
Шеста страница - "Вашият план за ядене" - най-сетне - бях почнал да огладнявам от миризмата на луксозна хартия. Четири плана са описани, но няма подробности какво съдържат и има цена само за единия. Хм. Да видим нататък.
Седма страница - периоди на работа през деня и дати през семестъра.
Осма страница - представяне на Ранд Бистро - за пръв път от тази (минала) есен. Две снимки.
Девета страница -  описание на Марта Ривърс Инграм Комънс - стола, в който ходя понякога. Тип "Хари Потър", с дългите маси. Снимка. Има златен сертификат за енергийна ефективност.
Десета страница - представяне на кафене "Последна капка", РоТиКи (ресторант с островна тема) и "Сандвичи Куизнос" (или "киснос, ако трябва да сме наистина тематични на испански). Снимки.
11 страница (минавам на цифри) - представяне на пъб-ресторант "Овъркъп Дъб" (съжалявам, не знам какво значи). Също на вегетарианско кафе "Гринс" (игра на думи между "зелено" и "усмивки"). Снимки и за двете. В "Гринс" предлагат и кошер храна, единственият сертифициран кошер-ресторант в Нешвил!
12 стр. (съкращавам) - Кафене "Храна за ума" (снимка) - намира се в библиотеката. Представяне на магазинчета "Варсити" за храна, три локации във Вандербилт. Снимка.
13 стр. - Кафе "Общ език" (Common Grounds), 24 часа, предлагат и канцеларски материали. Снимка. Кафе "Еспресото на Сузи", три локации, снимка.
14 стр. - Заглавие "Вкусът на Нешвил", голяма снимка на небостъргачите в центъра през нощта и обяснение, че плановете за ядене важат със студентската карта и в участващи ресторанти из града.
15 стр. (продължение) - Три колонки участващи ресторанти с адреси.
16 стр. - Заглавие "Специални събития". Снимки на живописни партита, едното например е в древноегипетски стил. Текстът (около 1/5 от страницата) обещава седмични събития на поделението, за които да се ослушваме.
17 стр. - "Въпроси? Ние сме тук за теб!" - и 7 начина за контакт, вкл. туитър и фейсбук. Долната половина, заедно със снимка, обяснява, че поделението е отдадено на помагането на студенти със специални диетични нужди и са готови да ни предоставят ресурси.
18 стр. - "Нашата хранителна философия". Описание на програма "Изяж света - спаси Земята" (няма да навлизам в 8-те компонента). Снимка на голяма зелена купа със салата, и два чифта женски ръце, през които минава. (Ръцете отляво са с полуизтрит черен лак на ноктите. Това е много характерно за американските жени - оставят лака да се лющи, явно нямат време за чистене.)
19 стр. - Програма за студентска заетост - описание на възможностите за работа в столовете. Интересно, че всичко е на минималната работна заплата. Снимка на четирима щастливо заети студенти. Може да се кандидатства онлайн.
20 стр. - Карта на локациите - голям баркод за снимане със смартфон и рекапитулация на всички ресторанти.

Обратно на корица "Гид за плановете за ядене". Чувствам се като първокурсник. Неинформиран, но надъхан.